contact

Ken Heylen Counseling

Een eerbetoon aan de ziel

Contactgegevens:


Ken Heylen

Hendrik van veldekesingel 82  3500 Hasselt

Ikbevrijdmijnziel


Ikbevrijdmijnziel@kenheylencounseling.be

+32 495936689


Skypenaam: Ken Heylen Counseling


Naast Hasselt, skype of telefonische sessies ook consultaties mogelijk in Antwerpen of Mortsel


Van ziel naar mens, van mens naar een man met een missie


Vanaf de prille start van mijn leven voelde ik veel pijn in de wereld. Pijn van de beperkingen van mijn ouders, beperkingen van andere volwassenen in mijn leven. Ik ben altijd in dat pure gedaante gebleven waarin ik mijn ziel voelde lijden. Lijden voor oneerbiedig gedrag naar mijzelf toe, maar ook lijden voor oneerbiedig gedrag naar anderen toe (al dan niet door eigen toedoen) en naar alles wat de natuur omvat.


Ik voelde me alleen in deze gevoelige wereld, want niemand kon ook maar 1% bieden waar iedere vezel in mijn lichaam naar snakte. Ze konden zichzelf niet met eerbied behandelen. Ik wilde hen stoppen maar ze konden niet begrijpen wat ik hen vertelde. Ook dat heb ik leren begrijpen want mochten zij het begrijpen, dan zouden ze het zichzelf niet aandoen natuurlijk.


In scholen had ik gelijkaardige ervaringen, ook daar werd er vanuit een machtspositie en hierarchie gehandelt, vanuit een waan dat de ene mens meer is dan de andere. Deze waan zag ik in het gedrag  van veel mensen rondom mij. We werden publiekelijk gewezen op onze tekorten en er werd gedaan alsof dat ok was. We kregen straf om te schrijven wanneer er iets niet naar hun zin verliep en gaven we dat af werd het voor onze neus in stukken gescheurd en in de vuilbak gegooid, m nog te zwijgen van de klappen die we hebben gekregen en ander oneerbiedig gedrag. Ik had al snel door dat mensen verdoofd leven en zichzelf een rol toe-eigenen die niets meer met nederigheid en dankbaarheid heeft te maken, maar alles met angst voor controleverlies.Ik voelde de meeste mensen aan alsof ze hun lijden verdoven met deze hardheid.


Ik kon erg gekwetst zijn wanneer mijn vrienden een papiertje op de grond gooiden of  wanneer mensen bloemetjes plukken of geen dag zeiden tegen de trambestuurder of loketbediende waar dan ook. Of wanneer ik mensen 10 minuten zie wachten tot iemand hen laat oversteken en ga zomaar door...


Wat me ook erg schaadde was dat ik zag en hoorde hoe er met vrouwen wordt omgegaan. Het leven had mijn moeder hard gemaakt, ik wist daarom wat het waard was, iemands kwetsbaarheid, iemands zachtheid en pure vrouwelijkheid. Kon ik dat maar 1 keer eens gevoeld hebben van haar. En dan zag ik dat er grapjes over gemaakt worden, dat vrouwen afgebeeld worden als lustobjecten of lokmiddelen. Naast de hardheid van mijn moeder zag ik ook hoe oneerbiedig zij behandelt werd door zichzelf en door anderen. En zij, zij lachte dat weg....


Vandaag ben ik overtuigd dat niets gebeurd zonder rede en dat alles deel is van een groter plan. vandaag ben ik overtuigd dat wanneer wij beproevingen mee maken in het leven, dat het aan ons is om er voor te zorgen dat ze niets voor niets zijn gebeurd, want dan wordt het nog twee keer zo erg. Altijd heb ik gezworen dat ik alle pijn in mij zou omzetten om er iets moois mee te doen. Als een grote dosis mest die ik nu benut om er mooie bloemenvelden mee te maken. En mooie verse groentjes en fruit oogsten. Vandaag kan ik zelfs dankbaar zijn voor de brandstof die mij in staat stelt een vertegenwoordiger te mogen zijn van de kwetsbaarheid in mensen, een vertegenwoordiger van de ziel. Hoe belangrijk het is dat we deze laten bestaan en hoe dit onze enige echte authentieke kracht en schoonheid is.  Zo kunnen we onszelf met eerbied behandelen en onze dierbaren, alsook de natuur. En zo kunnen we alles en iedereen in zijn of haar waarde laten, gelijkwaardig en wel. 


Zo kunnen we bovenmenselijke ervaringen, realiteit laten worden, want op het eind van onze aanwezigheid hier op aarde, zullen het  die momenten zijn die ons leven werkelijk zin hebben gegeven.
Let's make it happen!

 
 
 
 

© Copyright. All Rights Reserved.